Reklama
 
Blog | Maxim Kucer

Klausova agónie

Jak se postavit k poslednímu velkému aktu Václava Klause.

Klausova amnestie… téma, které stále rezonuje naší společností, vzbuzuje vášně, zlost a pocit křivdy.
Všechno právem. Jak je možné, že zločinci, kteří spáchali miliardové škody se lusknutím prstu stali de jure nevinnými? Že by z toho měl nějaký materiální prospěch, který by mu zajistit pohádkový důchod? Pohybujeme se samozřejmě v rovinách spekulací, ale je těžké se ubránit pocitu, že něco takového by se mohlo stát zadarmo.

Stálo to ale Klausovi za to, aby se proti němu obrátila nenávist drtivé většiny národa? Je to nepochopitelné, ale evidentně ano a ke všemu svůj odchod z jeho vysněného prezidentského postu zpestřuje výroky o Havlově extremismu, o tom, že Rusko ho neovlivňuje, ale Evropská unie ano a podobně. 

Připadá mi to jako jakási křeč, jako poslední pokus na sebe ještě co nejvíce upozornit a distribuovat poučení a moudra, kde to jen jde. Patrně je to způsobeno urážkou vlastního ega a vědomím, že Klaus prohrál své místo v dějinách, protože již navždy zůstane pouhým Havlovým stínem (proto ty urážky). Prezident, na kterého se bude vzpomínat jako na osvoboditele zločinu, proti kterému již více než 66 tisíc lidí podepsalo petici za žalobu za velezradu. To určitě není lichotivý obraz pro někoho, kdo si zakládá na svém čestném profesorském titulu.

Reklama

Pozitivním výstupem je fakt, že lidé si něco takového nechtějí nechat líbit. Proto nezapomeňte podpořit správný akt, který si žádá spravedlnost.

http://www.klausovavelezrada.cz/cs/